Rychlé hamburgery - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlé hamburgery
Rychlé hamburgery
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | chlumskar |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (14%) |
ID receptu: | 25475 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
4 ks | Bulky toastové |
1 ks | Cibule |
40 ml | Kečup |
500 g | Maso mleté - mix |
30 ml | Olej rostlinný |
10 g | Oregano sušené |
5 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Salát ledový |
10 g | Sůl |
4 plátek | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 295,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Oregano sušené, Rajčata, Salát ledový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bulky toastové, Kečup, Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlé hamburgery postup přípravy receptu:
1 | Na jemno nakrájenou cibuli smícháme s mletým masem, vejcem, osolíme, opepříme a přidáme oregano. Ze směsi uděláme placky, které opékáme na rozpálené pánvi, nejlépe s nepřilnavým povrchem, na troše oleje asi 4 - 5 minut z každé strany. |
2 | Toustové bulky rozkrojíme napůl, spodní část potřeme kečupem a naplníme. Začneme listem ledového salátu, na který položíme hamburger, plátek sýra a nakonec 2 - 3 plátky rajčete. Bulku přiklopíme vrchní částí a podáváme. |