Jehněčí kuličky s provensálským kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kuličky s provensálským kořením
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | chlumskar |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (14%) |
ID receptu: | 25477 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
20 g | Cibulka jarní |
500 g | Jehněčí maso mleté |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
20 g | Provensálské koření |
200 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 152,6mg |
Draslík | 423,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Jehněčí maso mleté, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kuličky s provensálským kořením postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mleté jehněčí maso s na jemno nakrájenou cibulí, přidáme vejce, sůl, pepř, provensálské koření a petrželovou nať. |
2 | Ze směsi vytvoříme malé kuličky, které obalíme ve strouhance, naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a poté je dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 20-25 minut. |
3 | Podáváme s různými druhy dresinků. |