Drůbeží fond - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží fond
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25478 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
5 g | Citronová kůra |
3 ks | Hřebíček |
40 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř černý celý |
1,5 kg | Slepice |
5 g | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
400 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 111,0mg |
Draslík | 316,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová kůra, Hřebíček, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Slepice, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží fond postup přípravy receptu:
1 | Slepici omyjeme a na horkém oleji lehce opečeme. Zalijeme ji 1 1 vody a přivedeme k varu. Pěnu často sbíráme. Očistíme polévkovou zeleninu a nakrájíme ji na kostky. Spolu s kořením, cibulí a vínem přidáme po 45 minutách varu do hrnce a nezakryté vaříme dalších 30 minut. Vývar scedíme a vaříme tak dlouho, dokud se alespoň polovina tekutiny nevyvaří. |