Zeleninová polévka s fazolemi, chlebem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s fazolemi, chlebem a sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25479 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
200 g | Cuketa |
160 g | Fazole bílé sterilované |
0,5 ks | Kapusta hlávková |
200 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1000 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 22,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 189,1mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cuketa, Fazole bílé sterilované, Kapusta hlávková, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s fazolemi, chlebem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Fazole propláchneme a necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme a nahrubo nakrájíme, očištěnou cuketu a mrkev nakrájíme na kostičky, kapustu na nudličky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme. |
2 | Nakrájenou zeleninu, česnek a cibuli vložíme spolu s tymiánem a rajčatovým protlakem do vroucího vývaru, povaříme asi 30 minut. |
3 | Přidáme fazole a polévku podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Krajíce chleba opečeme a rozdělíme do talířů. Zalijeme polévkou, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou bazalkou. |