Rybí fond - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí fond
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25488 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
5 g | Fenykl obecný |
1 kg | Filé rybí |
5 g | Hořčičné semínko |
2 ks | Hřebíček |
5 g | Nové koření celé |
5 g | Pepř černý celý |
5 g | Sůl |
750 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
400 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 89,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Fenykl obecný, Hořčičné semínko, Hřebíček, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí fond postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé nebo kostry důkladně omyjeme, přidáme cibuli, zalijeme 1 1 vody a přivedeme k varu. Pěnu často sbíráme. Očistíme zeleninu a nakrájíme ji na větší kostky. Spolu s kořením přidáme do hrnce, přilijeme bílé víno a nezakryté vaříme 30 minut. Vývar přecedíme, svaříme na malé množství a osolíme. |