Vepřová krkovička protýkaná zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová krkovička protýkaná zeleninou
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25496 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cuketa |
4 polévková lžíce | Jíška instantní |
3 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Provensálské koření |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová krkovička |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 129,5mg |
Draslík | 87,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cuketa, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová krkovička protýkaná zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cukety a mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky. |
2 | Omyté maso osušíme a nařízneme do něj 4 zářezy. Naplníme je částí připravené zeleniny, maso obalíme plátky slaniny a ovážeme nití. Opečeme na 2 lžících oleje po všech stranách a podlijeme 250 ml vody. |
3 | K pečeni přidáme oloupaný, nasekaný česnek a provensálské koření. Pod pokličkou dusíme 60-90 minut, maso občas obrátíme. Měkkou pečeni vyjmeme a necháme na teplém místě. |
4 | Vydušenou šťávu dolijeme vodou na 750 ml, přivedeme k varu, vsypeme jíšku a rozmícháme ji. Povaříme 1 minutu, osolíme a opepříme. |
5 | Zbylou zeleninu podusíme asi 5 minut na lžíci oleje, osolíme a opepříme. |
6 | Pečeni nakrájíme na plátky, upravíme na talíře spolu s omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory. |