Recept

Vepřová krkovička protýkaná zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25496
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 stroužek Česnek
2 ks Cuketa
4 polévková lžíce Jíška instantní
3 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Provensálské koření
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová krkovička
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 283kJ
3% Sacharidy 12 g
405% Tuky 304 g
20% Sodík 408 mg
37% Bílkoviny 21 g

Vepřová krkovička protýkaná zeleninou postup přípravy receptu:

1

Cukety a mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky.

2

Omyté maso osušíme a nařízneme do něj 4 zářezy. Naplníme je částí připravené zeleniny, maso obalíme plátky slaniny a ovážeme nití. Opečeme na 2 lžících oleje po všech stranách a podlijeme 250 ml vody.

3

K pečeni přidáme oloupaný, nasekaný česnek a provensálské koření. Pod pokličkou dusíme 60-90 minut, maso občas obrátíme. Měkkou pečeni vyjmeme a necháme na teplém místě.

4

Vydušenou šťávu dolijeme vodou na 750 ml, přivedeme k varu, vsypeme jíšku a rozmícháme ji. Povaříme 1 minutu, osolíme a opepříme.

5

Zbylou zeleninu podusíme asi 5 minut na lžíci oleje, osolíme a opepříme.

6

Pečeni nakrájíme na plátky, upravíme na talíře spolu s omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept