Jednoduchý recept

Zadělávané dršťky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 255
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Česnek
130 g Cibule
60 g Citrony
1300 g Dršťky syrové
0,6 g Majoránka
160 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,6 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
20 g Sůl
100 g Tuk
650 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 028kJ
2% Sacharidy 9 g
20% Tuky 15 g
46% Sodík 920 mg
31% Bílkoviny 17 g

Zadělávané dršťky postup přípravy receptu:

1

Dršťky dobře očistíme a omyjeme. Překrájíme je na menší kusy, vložíme do studené vody a přivedeme do varu. Pak je scedíme, zalijeme vlažnou vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vyměníme vodu vícekrát. Vařené dršťky zchladíme ve studené vodě a nakrájíme na nudle 4-5cm dlouhé.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme dorůžova na tuku. Zaprášíme prosátou moukou, mírně osmahneme, zalijeme vývarem z drštěk a mlékem a dobře rozmícháme. Osolíme, opepříme, přidáme třený česnek a drcenou majoránku. Omáčku za stálého prošlehávání vaříme nejméně 20 minut. Potom přidáme nakrájené dršťky, jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z omytého citronu, přisolíme a krátce povaříme.

3

Při podávání jednotlivé porce posypeme nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept