Tousty po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tousty po italsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | chlumskar |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (14%) |
ID receptu: | 25501 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
8 plátek | Chléb toastový |
100 g | Lilek |
20 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
100 g | Paprika červená |
100 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 597,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Lilek, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tousty po italsku postup přípravy receptu:
1 | Olivový olej smícháme s rozpuštěným máslem a prolisovaným česnekem. Přidáme na jemno nakrájenou petrželku, osolíme a promícháme. |
2 | Na rozehřátém grilu poté opékáme tousty nebo plátky veky, které jsme z horní strany potřeli připravenou pomazánkou. Spolu s tousty dáme na gril opéci plátky lilku a nakrájené proužky papriky. |
3 | Když je vše dozlatova opečené, ozdobíme tousty grilovanou zeleninou, přidáme plátky čerstvých rajčat a můžeme podávat. |
Nepatrně jsem změnila postup: nejdříve jsem opekla plátky veky a pak je teprve potřela připraveným bylinkovým olejem. Je to dobrá a rychlá večeře, takovéto opečené malé chlebíčky s bylinkovým olejem (určitě se hodí i bazalka) a různými oblohami znám pod názvem crostini. Palec nahoru