Brambory se sicilskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory se sicilskou omáčkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 25503 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
600 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Cibule, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory se sicilskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olej a necháme v něm zesklovatět oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory a česnek, očištěnou, na proužky nakrájenou papriku a fenykl, vše mírně osolíme. Opékáme 3-4 minuty. |
2 | Přidáme očištěné, rozpůlené žampiony, rajčata, okořeníme pepřem, nasekanou bazalkou a petrželkou. Podle chuti přisolíme. Dusíme pod pokličkou asi 60 minut za občasného promíchání. |
3 | Pokrm můžeme podávat ozdobený nasekanými bylinkami. |