Grilovaný chřest ve slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný chřest ve slanině
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 25506 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
120 g | Chřest bílý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 ks | Pórek |
80 g | Ředkvička |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Vegeta |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 29,0mg |
Draslík | 434,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Chřest bílý, Ředkvička, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný chřest ve slanině postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme, omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 15 minut. |
2 | Vždy 3 chřesty obalíme plátkem slaniny a sepneme párátkem. Osolíme a na pánvi na oleji opečeme dozlatova. |
3 | Omyté ředkvičky a pórek nakrájíme na kolečka a krátce podusíme na másle. Okořeníme trochou vegety a prolisovaným česnekem. |
4 | Na talíře upravíme podušené ředkvičky s pórkem a opečený chřest. |
5 | Vhodnou přílohou jsou opečené toasty s bylinkovým máslem. |