Marináda z bílého vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marináda z bílého vína
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25507 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
80 g | Cibule |
25 g | Cukr krupice |
10 g | Hořčičné semínko |
10 ks | Jalovec |
5 g | Koriandr celý |
100 ml | Ocet vinný |
5 g | Pepř černý celý |
500 ml | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 139,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Koriandr celý, Ocet vinný, Pepř černý celý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marináda z bílého vína postup přípravy receptu:
1 | K bílému vínu přilijeme stejné množství vody a přidáme všechny přísady. Ve směsi marinujeme asi 1 kg bílého masa nebo sedů 1-2 dny. Procezenou marinádu použijeme na přípravu omáčky. |