Bramborové trubičky se škvarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové trubičky se škvarky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 25508 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
250 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové škvarky |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 154,9mg |
Draslík | 402,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové trubičky se škvarky postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory nastrouháme, osolíme a smícháme s vejci a moukou. Vypracujeme tužší těsto. |
2 | Z těsta vyválíme na pomoučené pracovní desce plát silný asi 5 mm. |
3 | Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli osmažíme spolu se škvarky, přidáme nasekanou petrželku, osolíme, opepříme. Necháme vychladnout. |
4 | Směs naneseme na rozválené těsto, které pevně zavineme. Nakrájíme asi 5 cm dlouhé trubičky. Urovnáme je na plech, potřeme sádlem ze škvarků a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Během pečení trubičky potíráme zakysanou smetanou. |
5 | Podáváme horké. |