Marináda na barbecue - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marináda na barbecue
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 25509 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
40 g | Cukr krupice |
5 g | Kari koření |
400 ml | Kečup |
3 g | Majoránka |
60 g | Med včelí |
40 ml | Ocet vinný |
5 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý celý |
20 ml | Sherry brandy |
5 g | Sůl |
20 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 92,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Kari koření, Majoránka, Med včelí, Ocet vinný, Pepř cayenský, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Oregano čerstvé, Sherry brandy, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marináda na barbecue postup přípravy receptu:
1 | Med s cukrem rozmícháme ve 2 lžících vody a smícháme jej se zbývajícími přísadami. Marinádou potřeme 1 kg kotlet, steaků nebo žebírek a zakryté necháme odležet nejméně jeden den. Naložené maso opékáme na grilu. |