Jednoduchý recept

Vařené hovězí maso s omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25510
Kategorie: Maso

Ingredience

70 g Cibule
750 g Hovězí libové
50 g Máslo čerstvé
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Pepř černý celý
10 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
50 ml Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 657kJ
7% Sacharidy 25 g
23% Tuky 17 g
19% Sodík 376 mg
70% Bílkoviny 39 g

Vařené hovězí maso s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso uvaříme v hrnci s osolenou vodou, do které jsme přidali kuličky pepře a kousek cibule. Vaříme 2 hodiny. Uvařené maso nakrájíme na plátky.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou větší cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme plátky masa a z obou stran orestujeme. Maso vyndáme, cibuli v pánvi posypeme moukou, chvilku pražíme a podlijeme vývarem z masa. Přilijeme bílé víno a omáčku vaříme 15 minut. Omáčku stáhneme z ohně a opatrně vmícháme žloutek rozkvedlaný v trošce vývaru z masa. Již nevaříme.

3

Na talíře upravíme plátky masa, přelijeme omáčkou a posypeme posekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept