Hovězí maso vařené v zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso vařené v zelenině
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 25512 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
100 g | Brukev řepka |
30 g | Cibule |
750 g | Hovězí libové |
300 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Hrášek |
100 g | Květák |
200 ml | Mléko plnotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
4 ks | Pepř černý celý |
100 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 91,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 261,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Hovězí libové, Hovězí vývar základní, Hrášek, Květák, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso vařené v zelenině postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přisypeme pár kuliček pepře, přidáme kousek cibule. Vaříme 2 hodiny, maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na kostičky. |
2 | Květák pokrájíme na růžičky, mrkev na kolečka, brukev na kostičky, pórek na plátky. Pokrájenou zeleninu nasypeme do rendlíku, přisypeme ještě hrášek, podlijeme vývarem z masa a dusíme 10 minut. Mouku rozmícháme v mléce a přilijeme k zelenině. Přidáme ještě kostičky masa a spolu dusíme dalších 10 minut. |
3 | Podáváme s vařeným bramborem. |