Bylinková marináda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková marináda
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25513 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
10 g | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
150 g | Cibulka jarní |
500 g | Cuketa |
20 g | Cukr krupice |
50 g | Fenykl sladký - hlíza |
500 g | Lilek |
40 g | Mrkev kořen |
750 ml | Ocet vinný |
250 ml | Olej olivový |
10 g | Pomerančová kůra |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
10 g | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 595,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Cuketa, Cukr krupice, Lilek, Ocet vinný, Pomerančová kůra, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková marináda postup přípravy receptu:
1 | Svaříme víno s octem. Do směsi přidáme na plátky nakrájenou zeleninu a nasekané bylinky a necháme ji vzkypět. Do studené směsi vmícháme olej a asi 1 kg zeleniny (fenykl, lilek, cukety, cibule) a marinujeme 2-3 dny nebo do směsi vložíme 1 kg rybího masa a necháme proležet 1 den. |