Vařené hovězí maso v rýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí maso v rýži
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 25514 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
750 g | Hovězí libové |
50 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Pepř černý celý |
15 g | Petržel kudrnka |
600 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 104,6mg |
Draslík | 962,4mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 95,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí libové, Pepř černý celý, Rýže dušená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hovězí maso v rýži postup přípravy receptu:
1 | Maso vložíme do hrnce, zalijeme osolenou vodou, přidáme pepř a čtvrtku cibule. Vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Uvařené maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na nudličky. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo a nudličky masa na něm orestujeme. |
3 | Dušenou rýži promícháme se strouhaným sýrem a nudličkami masa. |
4 | Pokrm rozporcujeme na talíře a posypeme posekanou petrželkou. |