Vařené hovězí maso s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí maso s rajčaty
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 25517 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
100 g | Cibule |
750 g | Hovězí libové |
250 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
250 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 512,6mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí libové, Hovězí vývar základní, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hovězí maso s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Maso vcelku uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali pepř a čtvrtku cibule. Maso vaříme asi 2 hodiny. Vyndáme z hrnce a nakrájíme na menší plátečky. |
2 | Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, rajčata pokrájíme také na plátky. |
3 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a osmahneme. Zasypeme moukou, chvilku smažíme a podlijeme vývarem z masa. Ochutíme solí a pepřem. Vložíme do omáčky plátky brambor a vaříme 15 minut. Nyní přidáme plátky rajčat a plátečky masa. Vše spolu podusíme 2 minuty a stáhneme z ohně. |
4 | Pokrm naporcujeme na talíře a posypeme sekanou petrželkou. |