Recept

Pivní omáčka k vepřové pečeni

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25523
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
4 stroužek Česnek
120 g Cibule
5 ks Hřebíček
30 g Máslo čerstvé
20 g Med včelí
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Mrkev kořen
60 ml Olej slunečnicový
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel kořen
500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
200 g Pórek
40 g Protlak rajčatový
5 g Skořice celá
10 g Sůl
1,3 kg Vepřová pečeně
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 855 kcal
Kilojoule 3 578kJ
6% Sacharidy 22 g
120% Tuky 90 g
40% Sodík 798 mg
66% Bílkoviny 37 g

Pivní omáčka k vepřové pečeni postup přípravy receptu:

1

Máslo prohněteme s moukou a směs odložíme na chladné místo. Troubu předehřejeme na 190 °C. Pečeni osolíme a opepříme, kůži potřeme olejem a na několika místech nařízneme. Česnek nakrájíme na klínky a spolu s hřebíčky jím kůži prošpikujeme. V pekáči rozehřejeme zbývající olej a maso kůží dolů opékáme dozlatova.

2

Zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme nahrubo. Maso obrátíme a znovu několik minut opékáme. Podlijeme 250 ml horké vody a pekáč vrátíme do trouby. Pečeme asi hodinu a podle potřeby doléváme horkou vodu. Potom kolem masa rozložíme zeleninu, zalijeme ji rajským protlakem a krátce zapečeme. Přidáme bobkový list a skořici, zalijeme pivem a pečeme další hodinu. Během této doby často přeléváme vypečenou šťávou. Hotovou pečeni vyjmeme, zeleninu a výpek protlačíme sítem. Teplotu v troubě zvýšíme na 210 °C a pečeni v ní ponecháme tak dlouho, dokud nezíská křupavou kůrčičku. Do omáčky postupně vmícháme mouku s máslem, povaříme a dochutíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept