Vařené hovězí maso s bramborami a fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí maso s bramborami a fazolkami
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 145 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25524 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
120 g | Cibule |
250 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
750 g | Hovězí libové |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Máslo čerstvé |
10 g | Pažitka |
4 ks | Pepř černý celý |
15 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 94,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Hovězí libové, Hovězí vývar základní, Pažitka, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hovězí maso s bramborami a fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Maso uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali celý pepř a kousek cibule. Vaříme dvě hodiny. Uvařené maso rozkrájíme a umeleme na strojku. |
2 | Očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka a brambory na plátky. |
3 | Do hrnce na dno položíme brambory, na ně kolečka cibule, pak fazolky a na fazolky rozprostřeme mleté vařené maso. Vše zalijeme vývarem z masa, přidáme lžíci másla, nadrobno pokrájenou pažitku, hrnec přiklopíme a dusíme na mírném ohni 40 minut. |
4 | Pokrm rozdělíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou. |