Vařené hovězí maso s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí maso s vejci
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 25527 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
750 g | Hovězí libové |
20 ml | Kečup |
70 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Pepř černý celý |
10 g | Petržel kudrnka |
20 g | Sardelová pasta |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 349,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 378,2mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí libové, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hovězí maso s vejci postup přípravy receptu:
1 | Maso vcelku uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali celý pepř a čtvrtku cibule. Vaříme 2 hodiny doměkka. Maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na stejné plátky. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky masa osmažíme z obou stran. Plátky položíme i s výpekem vedle sebe na plech, potřeme sardelovou pastou v tenké vrstvě, na každý kousek masa rozklepneme jedno vejce a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Zapékáme 5 minut. |
3 | Plátky masa i s vejcem upravíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a pokapeme kečupem. |
Poznámka
Podáváme s hranolky.