Recept

Rajská omáčka s limetkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25528

Ingredience

60 g Cibule
20 g Kapary
30 ml Limetka
250 ml Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
800 g Rajčata
5 g Sůl
1 g Tabasco
500 g Telecí maso mleté
1 ks Vejce slepičí
50 ml Víno bílé
5 g Šalvěj čerstvá
100 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 281kJ
10% Sacharidy 36 g
39% Tuky 29 g
31% Sodík 621 mg
61% Bílkoviny 34 g

Rajská omáčka s limetkou postup přípravy receptu:

1

Žemle namočíme v mléce. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Šalvějové lístky nasekáme. Rajčata ponoříme do vařící vody, oloupeme, rozčtvrtíme, vymačkáme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi zahřejeme máslo a podusíme na něm nakrájenou cibuli. Žemle vymačkáme, rozmělníme a přidáme k cibuli do pánve. Směs přelijeme do mísy. Přidáme mleté maso, vejce, mouku, šalvěj a kapary, dobře promícháme. Ochutíme solí a pepřem. Z masové hmoty vytvarujeme malé kuličky, které opékáme ve větší pánvi na přepuštěném másle. Hotové maso přeložíme do jiné mísy a pokapeme portským vínem. Z nakrájených rajčat umixujeme jemné pyré. Ochutíme je solí, tabaskem, olivovým olejem a limetkovou šťávou a podáváme k masovým kuličkám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept