Rajská omáčka s limetkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská omáčka s limetkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25528 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
20 g | Kapary |
30 ml | Limetka |
30 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata |
5 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
1 g | Tabasco |
500 g | Telecí maso mleté |
1 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Víno bílé |
100 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 179,1mg |
Draslík | 955,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Limetka, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tabasco, Telecí maso mleté, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská omáčka s limetkou postup přípravy receptu:
1 | Žemle namočíme v mléce. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Šalvějové lístky nasekáme. Rajčata ponoříme do vařící vody, oloupeme, rozčtvrtíme, vymačkáme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi zahřejeme máslo a podusíme na něm nakrájenou cibuli. Žemle vymačkáme, rozmělníme a přidáme k cibuli do pánve. Směs přelijeme do mísy. Přidáme mleté maso, vejce, mouku, šalvěj a kapary, dobře promícháme. Ochutíme solí a pepřem. Z masové hmoty vytvarujeme malé kuličky, které opékáme ve větší pánvi na přepuštěném másle. Hotové maso přeložíme do jiné mísy a pokapeme portským vínem. Z nakrájených rajčat umixujeme jemné pyré. Ochutíme je solí, tabaskem, olivovým olejem a limetkovou šťávou a podáváme k masovým kuličkám. |