Vařené hovězí maso plněné zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí maso plněné zeleninou
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 25536 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Celer bulvový |
750 g | Hovězí libové |
20 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel kořen |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 98,6mg |
Draslík | 677,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hovězí libové, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hovězí maso plněné zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso rozklepeme na větší plát. Posypeme solí, pepřem, po celé ploše položíme tenké plátky slaniny a na ně nasypeme nahrubo pokrájenou zeleninu. Použijeme mrkev, celer a petržel. Plát masa s náplní zabalíme do rolády, převážeme provázkem nebo zpevníme párátky. Roládu vložíme do osolené vody, hrnec zakryjeme a vaříme 2 hodiny. Roládu rozdělíme na pět dílů, vložíme do talířů, zakapeme rozpuštěným máslem a zalijeme trochou vývaru z rolády. |