Jednoduchý recept

Vařené hovězí maso se žloutkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 25539
Kategorie: Maso

Ingredience

Omáčka
30 g Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
40 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Rýže dušená
20 g Strouhanka
30 g Sýr Eidam cihla 40%
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Vařené hovězí maso se žloutkovou omáčkou
1 ks Bobkový list
20 g Celer bulvový
20 g Cibule
750 g Hovězí libové
2 ks Hřebíček
20 g Mrkev kořen
4 ks Pepř černý celý
20 g Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 232kJ
14% Sacharidy 51 g
25% Tuky 19 g
22% Sodík 442 mg
80% Bílkoviny 45 g

Vařené hovězí maso se žloutkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso vcelku vložíme do hrnce, přilijeme vodu, osolíme, přisypeme několik zrnek pepře, přidáme kousek cibule, mrkve, petržele, celeru, okořeníme bobkovým listem a dvěma hřebíčky. Vaříme 2 hodiny.

2

Uvařené maso scedíme a nakrájíme na plátky.

3

V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme žlutou jíšku. Do pánve přilijeme vývar z masa a vaříme 20 minut. Stáhneme z ohně a vmícháme dva žloutky.

4

Plátky masa položíme do vymazaného pekáčku, zalijeme žloutkovou omáčkou z pánve, posypeme strouhankou, strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut.

5

Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept