Vařené hovězí maso se žloutkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí maso se žloutkovou omáčkou
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 25539 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
30 g | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Rýže dušená |
20 g | Strouhanka |
30 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Vařené hovězí maso se žloutkovou omáčkou | |
1 ks | Bobkový list |
20 g | Celer bulvový |
20 g | Cibule |
750 g | Hovězí libové |
2 ks | Hřebíček |
20 g | Mrkev kořen |
4 ks | Pepř černý celý |
20 g | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 248,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 631,1mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Rýže dušená, Strouhanka, Vaječný žloutek slepičí, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Hovězí libové, Hřebíček, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40%, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hovězí maso se žloutkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso vcelku vložíme do hrnce, přilijeme vodu, osolíme, přisypeme několik zrnek pepře, přidáme kousek cibule, mrkve, petržele, celeru, okořeníme bobkovým listem a dvěma hřebíčky. Vaříme 2 hodiny. |
2 | Uvařené maso scedíme a nakrájíme na plátky. |
3 | V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme žlutou jíšku. Do pánve přilijeme vývar z masa a vaříme 20 minut. Stáhneme z ohně a vmícháme dva žloutky. |
4 | Plátky masa položíme do vymazaného pekáčku, zalijeme žloutkovou omáčkou z pánve, posypeme strouhankou, strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut. |
5 | Podáváme s dušenou rýží. |