Penne s lososem a smetanovou bazalkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s lososem a smetanovou bazalkovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 25540 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
300 g | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Těstoviny Penne |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
100 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 59,0mg |
Draslík | 268,5mg |
Vláknina | 266,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Cukr krupice, Losos - filety, Olej rostlinný, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř 4 barev, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Solamyl, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s lososem a smetanovou bazalkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat. |
2 | Omyté a osušené filety z lososa nakrájíme na porce, osolíme a opepříme. Opékáme je po všech stranách na pánvi na rozehřátém oleji asi 4 minuty a vyjmeme. |
3 | Výpek rozmícháme s citronovou šťávou, 125ml vody a vínem. Povaříme asi 3 minuty a přilijeme smetanu. Vmícháme bazalku a tymián, zahustíme solamylem a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a podle chuti přisladíme. Do omáčky vložíme porce lososa a necháme je asi 5 minut rozležet. |
4 | Uvařené těstoviny upravíme s omáčkou a lososem na talíře, ozdobíme lístky bazalky a posypeme mletou směsí pepřů. |