Jednoduchý recept

Penne s lososem a smetanovou bazalkovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 25540
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
300 g Losos - filety
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř 4 barev
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
250 g Těstoviny Penne
1 kávová lžička Tymián sušený
100 ml Víno bílé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 828kJ
14% Sacharidy 49 g
17% Tuky 13 g
13% Sodík 266 mg
44% Bílkoviny 25 g

Penne s lososem a smetanovou bazalkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.

2

Omyté a osušené filety z lososa nakrájíme na porce, osolíme a opepříme. Opékáme je po všech stranách na pánvi na rozehřátém oleji asi 4 minuty a vyjmeme.

3

Výpek rozmícháme s citronovou šťávou, 125ml vody a vínem. Povaříme asi 3 minuty a přilijeme smetanu. Vmícháme bazalku a tymián, zahustíme solamylem a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a podle chuti přisladíme. Do omáčky vložíme porce lososa a necháme je asi 5 minut rozležet.

4

Uvařené těstoviny upravíme s omáčkou a lososem na talíře, ozdobíme lístky bazalky a posypeme mletou směsí pepřů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept