Jednoduchý recept

Vařené hovězí maso se sardelemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 25541

Ingredience

50 g Cibule
30 g Citrony
750 g Hovězí libové
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
150 g Sardelové řezy
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 944kJ
1% Sacharidy 4 g
41% Tuky 31 g
68% Sodík 1 g
78% Bílkoviny 44 g

Vařené hovězí maso se sardelemi postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Vaříme 2 hodiny. Uvařené maso nakrájíme na plátky.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme a sardele pokrájíme na malé kousíčky.

3

Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme cibuli, petrželku a sardelové kousky. Vše spolu promícháme a krátce osmažíme.

4

Pekáček vymažeme máslem, na dno položíme plátky masa, zasypeme směsí z pánve a zalijeme smetanou. Solíme a pepříme velmi opatrně, jelikož sardele jsou samy o sobě dost slané. Zapékáme 15 minut.

5

Každou porci pokrmu na talíři ozdobíme plátkem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept