Recept

Ravioli plněné mletým masem a špenátem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 25542
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 ks Cibule
200 g Hovězí maso mleté
80 g Máslo čerstvé
300 g Mouka polohrubá
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Špenát listový čerstvý
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 557kJ
19% Sacharidy 67 g
35% Tuky 26 g
20% Sodík 403 mg
52% Bílkoviny 29 g

Ravioli plněné mletým masem a špenátem postup přípravy receptu:

1

Mouku, 2 vejce, špetku soli a 2 lžíce vody promícháme a vypracujeme těsto.

2

Jednu oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na 30 g másla. Smícháme ji s nasekanou petrželkou, mletým masem, nasekaným, krátce podušeným špenátem, 2 vejci, strouhankou a muškátem. Směs osolíme a opepříme.

3

Těsto rozválíme na plát a na polovinu poklademe po lžících připravenou směs. Prostor mezi porcemi potřeme vodou. Přikryjeme druhou polovinou těsta, přimáčkneme a nakrájíme na čtverce.

4

Ravioli vložíme do osolené vroucí vody a necháme zvolna táhnout asi 8 minut.

5

Zbylé oloupané cibule nakrájíme na kolečka a osmahneme na 50 g másla. Ozdobíme jimi ravioli před podáváním.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept