Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25544
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

na obalení
1 polévková lžíce Olej sezamový
4 polévková lžíce Sezam - semena
obloha
200 g Hroznové víno
1 ks Okurka salátová
50 g Ořechy vlašské
Terina s Rokfórem
1 kávová lžička Kopr čerstvý
1 ks Rajčata
1 ks Šalotka
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
230 g Sýr Niva (Rokfór)
200 g Tvaroh měkký - nízkotučný
0,5 dl Voda pitná
4 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 740 kcal
Kilojoule 3 096kJ
9% Sacharidy 32 g
56% Tuky 42 g
49% Sodík 981 mg
48% Bílkoviny 27 g

Terina s Rokfórem postup přípravy receptu:

1

Ze sýru Rokfór oddělíme bílé a zelenomodré části zvlášť. Bílou část sýru rozmixujeme s tvarohem a 3 lžícemi smetany.

2

Plátky želatiny dáme nabobtnat do trochy studené vody, po 5 minutách vodu přihřejeme a želatinu rozpustíme a přimícháme k rozmixovanému sýrovému krému. Zbývající smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou pomalu vmícháme do krému.

3

Nádobu na terinu vyložíme potravinářskou fólií a naplníme ji polovinou sýrového krému.

4

Větší rajče spaříme (30 sekund), oloupeme, zbavíme semínek, pokrájíme nadrobno a odložíme do misky. Oloupanou cibuli šalotku pokrájíme na drobné kostičky. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme a spolu s modrozelenou sýrovou plísní a cibulí přidáme k rajčeti. Opepříme, vše promícháme a směs položíme na obdélník fólie. Na ni dáme rajčatovou směs a pomocí fólie utvoříme ze směsi váleček, který opatrně vyklopíme s pomocí fólie doprostřed na krém a zakryjeme ho druhou polovinou krému. Uhladíme, zakryjeme fólií a dáme do chladničky na 3-5 hodin ztuhnout.

5

V pánvi nasucho opražíme sezamová semínka.

6

Ztuhnutou terinu opatrně vyklopíme, potřeme olejem a obalíme ji v sezamových semínkách.

7

Rokfórovou terinu nakrájíme na plátky. Podáváme ji s čerstvým hroznovým vínem, vlašskými ořechy a plátky čerstvé salátové okurky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept