Vařené telecí maso v rýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené telecí maso v rýži
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25546 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
60 g | Karotka |
100 g | Okurky nakládané |
10 g | Petržel kudrnka |
500 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
30 g | Sýr Eidam cihla 40% |
750 g | Telecí plec |
100 g | Vepřová kýta uzená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 143,2mg |
Draslík | 536,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Karotka, Okurky nakládané, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40%, Telecí plec, Vepřová kýta uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené telecí maso v rýži postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso vaříme ve slané vodě s kouskem karotky asi 30 minut. Scedíme a nakrájíme na menší kostičky. |
2 | Do mísy vložíme dušenou rýži, přidáme sterilovaný hrášek bez nálevu, kostičky šunky, kostičky uvařené karotky z vývaru, kostičky uzeného masa a posekanou petrželku. Vše spolu promícháme a pomocí naběračky tvoříme na talířích kopečky. Rýžové kopečky posypeme strouhaným sýrem a podáváme s kyselou okurkou. |