Telecí hrudí vařené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí hrudí vařené
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 25547 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Citrony |
50 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Okurky nakládané |
30 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Telecí hruď |
3 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřová uzená plec |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 286,8mg |
Draslík | 512,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Okurky nakládané, Slanina vepřová, Sůl, Telecí hruď, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Vepřová uzená plec, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí hrudí vařené postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso vykostíme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa. |
2 | V misce smícháme pokrájené žemle, mléko, žloutky, rozehřáté máslo, kostičky uzeného masa, kostičky kyselé okurky, kostičky slaniny, opatrně přimícháme sníh z bílků a vypracujeme nádivku. Touto nádivkou naplníme telecí maso a uzavřeme párátky. |
3 | Naplněné kapsy vložíme do osolené vody a vaříme hodinu. Maso vyjmeme z vývaru a necháme vychladnout. Kapsy nakrájíme na plátky a ozdobíme plátky citronu. |