Vařená telecí kýta s majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená telecí kýta s majonézou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25548 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
80 g | Celer bulvový |
80 g | Cibule |
50 g | Citrony |
2 polévková lžíce | Hořčice |
80 g | Mrkev kořen |
3 ks | Nové koření celé |
100 ml | Ocet vinný |
100 g | Okurky nakládané |
200 ml | Omáčka tatarská |
4 ks | Pepř černý celý |
80 g | Petržel kořen |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1500 g | Telecí kýta |
100 g | Vepřová kýta uzená |
250 ml | Víno bílé |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 134,4mg |
Draslík | 867,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citrony, Nové koření celé, Ocet vinný, Okurky nakládané, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mrkev kořen, Omáčka tatarská, Vepřová kýta uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená telecí kýta s majonézou postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu lehce naklepeme, potřeme pikantní hořčicí a poklademe velmi tenkými plátky slaniny, kyselé okurky a uzeného masa. Zabalíme do rolády, omotáme provázkem nebo si vypomůžeme párátky. Roládu vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, přilijeme víno, ocet, přidáme cibuli, sůl, pepř, nové koření, mrkev, celer, petržel a bobkový list. Vaříme hodinu. Roládu vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout a uložíme do ledničky do druhého dne. |
2 | Roládu nakrájíme na plátky, ozdobíme plátky citronu a podáváme jako součást studeného bufetu. Tatarskou omáčku nebo ochucenou majonézu podáváme zvlášť v omáčníku. |