Recept

Makaronový nákyp s ovčím sýrem a špenátem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 25549
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
125 ml Smetana 12% (konzumní)
250 g Špagety, Makarony
300 g Špenátový protlak mražený
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Gouda 45%
150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 863kJ
17% Sacharidy 61 g
44% Tuky 33 g
28% Sodík 560 mg
66% Bílkoviny 37 g

Makaronový nákyp s ovčím sýrem a špenátem postup přípravy receptu:

1

Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.

2

V pánvi na rozehřátém oleji opečeme oloupanou, nasekanou cibuli, česnek a rozmražený špenát. Osolíme a opepříme.

3

Pekáč vyložíme pečicím papírem a postupně do něj klademe vrstvu makaronů, špenátu, na kostičky nakrájeného ovčího sýra a omytých, na osminky nakrájených rajčat. Vrchní vrstvu tvoří makarony.

4

Vše zalijeme mlékem rozšlehaným se smetanou, vejci, solí a pepřem. Povrch posypeme nastrouhanou goudou.

5

Nákyp zapékáme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept