Vařené skopové maso s cibulí a bramborem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené skopové maso s cibulí a bramborem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 25550 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
100 g | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
750 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 19,2mg |
Draslík | 277,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené skopové maso s cibulí a bramborem postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso vykostíme a spolu s kostmi vaříme v osolené vodě hodinu. Maso scedíme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Na hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, orestujeme, přisypeme na kostičky nakrájené brambory, přidáme maso, podlijeme vývarem z masa a dusíme 15 minut. |
3 | Podáváme na vyhřátých talířích. |