Vařené skopové maso s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené skopové maso s fazolkami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 25551 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb konzumní |
100 g | Cibule |
500 g | Fazolové lusky zelené |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
750 g | Skopová plec |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 550,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené skopové maso s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Vykostěné skopové maso nakrájíme na menší kostičky, cibuli pokrájíme nadrobno, slaninu na slabší nudličky. Česnek prolisujeme, petrželku posekáme a brambory pokrájíme na plátky. |
2 | Na pánev nasypeme slaninu, zahříváme, až pustí tuk. Přiložíme maso, krátce orestujeme a přisypeme cibuli, česnek, podlijeme vodou, přidáme fazolky, petrželku, sůl, pepř, pánev zakryjeme a vaříme na mírném ohni hodinu. |
3 | Po hodině vsypeme brambory a ještě povaříme 10 minut. |
4 | Podáváme v hlubokých talířích s chlebem. |