Šunkový salát s jablíčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkový salát s jablíčkem
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25553 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
10 ml | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 ks | Jablka |
100 g | Majonéza |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 118,1mg |
Draslík | 226,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Majonéza, Okurka salátová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Šunkový salát s jablíčkem postup přípravy receptu:
1 | Vejce vaříme natvrdo 8 minut, oloupeme a nakrájíme na plátky. Šunku pokrájíme na kostičky, salátovou okurku na proužky, jablíčko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na srpečky. Všechny suroviny vložíme do salátové mísy a promícháme. |
2 | Do majonézy vmícháme hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu. Ochucenou majonézu přimícháme do salátu a podáváme vychlazené. |