Drůbeží salát s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží salát s hříbky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 25556 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
30 g | Cibule |
10 ml | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr moučkový |
200 g | Drůbeží maso vařené |
50 g | Houby nakládané |
1 ks | Jablka |
100 g | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel kudrnka |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 25,2mg |
Draslík | 152,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Houby nakládané, Jablka, Majonéza, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso vařené, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží salát s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Vařené drůbeží maso nakrájíme na menší kostičky, nakládané hříbky na plátky, cibuli nadrobno a oloupané a jádřince zbavené jablíčko na srpečky. Všechny suroviny spolu promícháme a do salátu vmícháme majonézu, kterou jsme ochutili citronovou šťávou, solí, pepřem, špetkou cukru a posekanou petrželkou. |
2 | Salát necháme chvíli uležet a podáváme vychlazený. |