Okurkový salát s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurkový salát s bramborami
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25560 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Brambory vařené |
50 g | Cibule |
15 g | Kopr čerstvý |
10 ml | Ocet vinný |
200 g | Okurka salátová |
80 g | Ředkvička |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 123,1mg |
Draslík | 268,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Okurka salátová, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurkový salát s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Vejce vaříme natvrdo 8 minut, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vařené brambory a čerstvé ředkvičky pokrájíme také na plátky, salátovou okurku nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr posekáme. |
2 | Všechny suroviny spolu promícháme a zalijeme smetanou, kterou jsme ochutili octem a solí. |
3 | Salát podáváme dobře vychlazený. |