Listové řezy se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Listové řezy se švestkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2557 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
300 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
30 g | Pistácie |
850 g | Švestky |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 38,4mg |
Draslík | 159,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pistácie, Švestky, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mléko polotučné, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Listové řezy se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na 2 pláty. Z každého vykrojíme cca 9 obdélníků o velikosti 12x9 cm. Plechy vyložíme pečícím papírem, naskládáme na ně těsto a necháme asi 10minut odpočívat. |
2 | Troubu předehřejeme na 200C. |
3 | Švestky mezitím omyjeme, necháme okapat, vypeckujeme, rozkrojíme na poloviny a na každý obdélník těsta naskládáme 4-6 švestek. Okraje těsta potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem. Vložíme do trouby a pečeme dozlatova. |
4 | Mezitím několik minut povaříme rybízové želé, vložíme do studené vodní lázně a třeme, dokud mírně nezhoustne. |
5 | Upečené řezy vyjmeme, necháme mírně vychladnout a švestky potřeme připraveným želé. Posypeme nasekanými pistáciemi a podáváme. |
Poznámka
Listové těsto použijeme mražené nebo připravíme viz recept "Listové těsto"