Srnčí paštika se sardelemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí paštika se sardelemi
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 25570 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
50 g | Chléb pšeničný (bílý) |
20 g | Cibule |
10 g | Jalovec |
2 kávová lžička | Kapary |
120 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Sardelové řezy |
300 g | Srnčí maso |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 173,1mg |
Draslík | 541,0mg |
Vláknina | 849,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Sardelové řezy, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kapary, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí paštika se sardelemi postup přípravy receptu:
1 | Sardelové řezy a srnčí maso umeleme na strojku a spolu s máslem vyšleháme do pěny. Cibuli a kapary pokrájíme nadrobno, vmícháme do pěny, přimícháme vejce, osolíme, opeříme a ochutíme drceným jalovcem. Pěnu důkladně promícháme, aby byla jednolitá a krémová. |
2 | Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme do ní pěnu a pečeme na velmi mírném ohni hodinu a půl. Můžeme také paštiku uvařit ve vodní lázni. |
3 | Hotovou paštiku necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem. |