Vepřová panenka s bylinkovou krustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka s bylinkovou krustou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25572 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Libeček |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
450 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 182,8mg |
Draslík | 717,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Oregano sušené, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka s bylinkovou krustou postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou panenku omyjeme, osušíme na nakrájíme na 12 plátků. Potom ji naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. |
2 | Libeček, bazalku a pažitku opláchneme a nasekáme najemno. Vejce rozšleháme. Bylinky smícháme na talíři dohromady. Pátky panenky nejprve obalíme ve vajíčku, a poté v bylinkách. |
3 | Na pánvi rozpustíme máslo a řízky na něm smažíme 7 minut z každé strany. |