Recept

Vepřové řízky na ovocné omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25573
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
1 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Cukr třtinový
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Perník
2 ks Pomeranče
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
400 g Švestky
3 ks Vejce slepičí
300 g Vepřová kýta
250 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 735kJ
15% Sacharidy 53 g
45% Tuky 33 g
8% Sodík 166 mg
45% Bílkoviny 25 g

Vepřové řízky na ovocné omáčce postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky nakrájíme na čtvrtky. Chilli papričku očistíme a nakrájíme nadrobno. Rozpustíme máslo a necháme v něm zkaramelizovat cukr. Švestky v něm za stálého míchání glazurujeme.

2

Pak je podlijeme octem a červeným vínem, přimícháme chilli papričku a rozmarýn. Do směsi nadrobíme perník. Na mírném ohni vaříme asi 5 minut a nakonec přimícháme dílky pomerančů. Omáčku osolíme a opepříme.

3

Řízky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Vejce rozšleháme s mlékem a řízky v něm obalíme. Na pánvi rozpálíme máslo a řízky na něm smažíme z obou stran asi 5 minut. Řízky podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept