Vepřové řízky na ovocné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky na ovocné omáčce
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25573 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Perník |
2 ks | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
400 g | Švestky |
3 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřová kýta |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 260,8mg |
Draslík | 756,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Chilli paprička, Cukr třtinový, Pomeranče, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Švestky, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Perník mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky na ovocné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky nakrájíme na čtvrtky. Chilli papričku očistíme a nakrájíme nadrobno. Rozpustíme máslo a necháme v něm zkaramelizovat cukr. Švestky v něm za stálého míchání glazurujeme. |
2 | Pak je podlijeme octem a červeným vínem, přimícháme chilli papričku a rozmarýn. Do směsi nadrobíme perník. Na mírném ohni vaříme asi 5 minut a nakonec přimícháme dílky pomerančů. Omáčku osolíme a opepříme. |
3 | Řízky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Vejce rozšleháme s mlékem a řízky v něm obalíme. Na pánvi rozpálíme máslo a řízky na něm smažíme z obou stran asi 5 minut. Řízky podáváme s omáčkou. |