Přírodní vepřové řízky s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní vepřové řízky s jablky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25574 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Hořčice |
4 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Majoránka |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
400 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 553,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 135,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 80,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Majoránka, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní vepřové řízky s jablky postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme jablka, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na kostky. Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme a potřeme hořčicí. Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia. |
2 | Mouku nasypeme na talíř. Na pánvi rozpálíme máslo a řízky obalené v mouce na něm smažíme 4 minuty z každé strany. Řízky udržujeme v teple. |
3 | Majoránku smícháme se smetanou. Pokrájená jablka dáme na pánev do výpeku a zalijeme smetanou. Přidáme řízky a dusíme v troubě 30 minut. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.