Jednoduchý recept

Přírodní vepřové řízky s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25574
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kávová lžička Hořčice
4 ks Jablka
1 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
400 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 566kJ
14% Sacharidy 50 g
48% Tuky 36 g
6% Sodík 115 mg
44% Bílkoviny 25 g

Přírodní vepřové řízky s jablky postup přípravy receptu:

1

Oloupeme jablka, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na kostky. Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme a potřeme hořčicí. Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia.

2

Mouku nasypeme na talíř. Na pánvi rozpálíme máslo a řízky obalené v mouce na něm smažíme 4 minuty z každé strany. Řízky udržujeme v teple.

3

Majoránku smícháme se smetanou. Pokrájená jablka dáme na pánev do výpeku a zalijeme smetanou. Přidáme řízky a dusíme v troubě 30 minut.

Poznámka

Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept