Vepřové závitky se zelím a jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové závitky se zelím a jablkem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25577 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
16 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřová kýta |
250 ml | Vývar zeleninový |
150 ml | Zakysaná smetana |
125 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 99,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,3mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Vepřová kýta, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové závitky se zelím a jablkem postup přípravy receptu:
1 | Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Do masa vetřeme sůl, černý a cayenský pepř. Oloupeme jablko, zbavíme ho jádřince a dužinu nastrouháme. Jablko smícháme s kysaným zelím, obložíme tím řízky a zavineme je. Zpevníme párátky. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo a závitky na něm smažíme 4 minuty z každé strany. Oloupeme a nakrájíme cibuli a podusíme ji společně s masem. |
3 | Přidáme rajčatový protlak, zeleninový vývar a vše smícháme. Závitky potom dusíme ještě 30 minut. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. |
4 | Škrob rozmícháme se zakysanou smetanou a přidáme do vypečené šťávy. Rajčátka nakrájíme nadrobno a přidáme do omáčky. Tu za stálého míchání necháme projít varem, osolíme a opepříme. Závitky podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.