Jednoduchý recept

Vepřové závitky se zelím a jablkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25577

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Jablka
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Protlak rajčatový
16 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
400 g Vepřová kýta
250 ml Vývar zeleninový
150 ml Zakysaná smetana
125 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 124kJ
9% Sacharidy 31 g
44% Tuky 33 g
30% Sodík 591 mg
44% Bílkoviny 25 g

Vepřové závitky se zelím a jablkem postup přípravy receptu:

1

Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Do masa vetřeme sůl, černý a cayenský pepř. Oloupeme jablko, zbavíme ho jádřince a dužinu nastrouháme. Jablko smícháme s kysaným zelím, obložíme tím řízky a zavineme je. Zpevníme párátky.

2

Na pánvi rozpustíme máslo a závitky na něm smažíme 4 minuty z každé strany. Oloupeme a nakrájíme cibuli a podusíme ji společně s masem.

3

Přidáme rajčatový protlak, zeleninový vývar a vše smícháme. Závitky potom dusíme ještě 30 minut. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.

4

Škrob rozmícháme se zakysanou smetanou a přidáme do vypečené šťávy. Rajčátka nakrájíme nadrobno a přidáme do omáčky. Tu za stálého míchání necháme projít varem, osolíme a opepříme. Závitky podáváme s omáčkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept