Recept

Drůbeží paštika se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Drůbeží paštika se žampiony 5 1
Celkový čas: 77 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 42 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25579
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

300 g Chléb pšeničný (bílý)
5 g Citronová kůra
250 g Drůbeží maso
200 g Játra drůbeží
0,5 kávová lžička Kari koření
20 g Máslo čerstvé
80 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
120 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 540kJ
8% Sacharidy 28 g
23% Tuky 17 g
32% Sodík 633 mg
39% Bílkoviny 22 g
Drůbeží paštika se žampiony
  • Drůbeží paštika se žampiony
  • 1
  • Drůbeží paštika se žampiony
  • 2
  • Vložit obrázek

Drůbeží paštika se žampiony postup přípravy receptu:

1

Drůbeží maso a játra umeleme na strojku. Žampiony nakrájíme na plátky, slaninu na malé kostičky.

2

Na pánev nasypeme kostičky slaniny, zahřejeme, a jakmile pustí tuk, přisypeme žampiony. Krátce orestujeme, stáhneme z ohně a přidáme k mletému masu. Do směsi vmícháme žloutky a okořeníme kari kořením, solí a mletou citronovou kůrou. Všechny suroviny spolu dobře promícháme, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, na povrch položíme plátky slaniny a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut.

3

Upečenou paštiku necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Drůbeží paštika se žampiony
Paštiku jsem pekla v jednoporcových ramekinech. V ingrediencích chybí množství slaniny, která je potřeba k vyložení formy, pro 4 osoby jsem spotřebovala 160 g tenkých plátků anglické slaniny. Paštika je výrazná, moc pěkně voní i chutná. Doporučuju k vyzkoušení :)
 
sonizna
Drůbeží paštika se žampiony
Super!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept