Drůbeží paštika se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 77 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží paštika se žampiony
Celkový čas: | 77 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 42 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25579 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
300 g | Chléb pšeničný (bílý) |
5 g | Citronová kůra |
250 g | Drůbeží maso |
200 g | Játra drůbeží |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
20 g | Máslo čerstvé |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
120 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 169,8mg |
Draslík | 231,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Citronová kůra, Kari koření, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso, Játra drůbeží, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží paštika se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Drůbeží maso a játra umeleme na strojku. Žampiony nakrájíme na plátky, slaninu na malé kostičky. |
2 | Na pánev nasypeme kostičky slaniny, zahřejeme, a jakmile pustí tuk, přisypeme žampiony. Krátce orestujeme, stáhneme z ohně a přidáme k mletému masu. Do směsi vmícháme žloutky a okořeníme kari kořením, solí a mletou citronovou kůrou. Všechny suroviny spolu dobře promícháme, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, na povrch položíme plátky slaniny a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut. |
3 | Upečenou paštiku necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem. |
Paštiku jsem pekla v jednoporcových ramekinech. V ingrediencích chybí množství slaniny, která je potřeba k vyložení formy, pro 4 osoby jsem spotřebovala 160 g tenkých plátků anglické slaniny. Paštika je výrazná, moc pěkně voní i chutná. Doporučuju k vyzkoušení :)
Super!