Rybízový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízový koláč
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2558 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 ks | Citrony |
200 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Grappa |
40 g | Kokos - mletý (Kopra) |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
400 g | Mouka polohrubá |
8 polévková lžíce | Olej stolní |
500 g | Rybíz červený |
800 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
6 ks | Želatina bílá plátky |
6 polévková lžíce | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 43,5mg |
Draslík | 185,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Rybíz červený, Vejce slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Grappa, Kokos - mletý (Kopra), Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Tvaroh jemný, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízový koláč postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | 300g tvarohu necháme okapat na sítu a vymačkáme. Přidáme olej, vejce, mouku, 100g cukru, kypřicí prášek a mléko a vypracujeme hladké těsto. |
3 | Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta na něm vyválíme plát. Pečeme asi 30minut. |
4 | Mezitím omyjeme rybíz, necháme okapat a očešeme bobule. Několik si jich ponecháme na dozdobení. Rybízové želé prohřejeme s grappou a upečené těsto jím potřeme. Nasypeme rybíz a strouhaný kokos. |
5 | Zbylý tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a šťávou a 100g cukru. Želatinu necháme nabobtnat, vymačkáme, rozpustíme v troše horké vody a vmícháme do tvarohu. Naneseme na koláč a dáme vychladit do lednice. |
6 | Poté dozdobíme čerstvým rybízem a podáváme. |